Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pizza med rödbetor och rödlök

03 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på pizza med rödbetor, rödlök och rucola
En riktigt god pizza är aldrig fel! Godast blir den såklart om du gör din egen deg och toppar den med rödbetor, rödlök, rucola och givetvis mozzarella!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 tips för att lyckas med dina hamburgareBrand logo
7 tips för att lyckas med dina hamburgare

Pizza med rödbetor, rödlök och ruccola

Riktigt god och vacker pizza! Baka ut till två stora eller fyra mindre pizzor.

Bjud på pizza med rödbetor, rödlök och rucola

4 portioner

Du behöver:

20 g jäst
2 dl fingervarmt vatten
½ tsk strösocker
1 tsk salt
1 msk olivolja
1 dl (60 g) fullkornsmjöl
4 dl (260 g) pizzamjöl, gärna tipo 00

Topping:

3 rödlökar
1 msk olivolja till stekning
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk timjan
1 tsk strösocker
Salt och svartpeppar
300 g rödbetor
2 färska mozzarellor

Till servering:

50 g rucola
100 g fetaost

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt socker, salt, olja och fullkornsmjöl och blanda väl. Tillsätt pizzamjöl och rör ihop degen i degblandare 5–10 minuter.
  2. Degen ska bli slät och glansig och släppa från bunkens kanter. Forma till en kula, lägg i en bunke smord med olja och låt jäsa övertäckt i rumsvärme i 1 timme.
  3. Slå upp degen på mjölat bakbord, dela den i 2 bitar och kavla eller tryck ut till runda, tunna pizzabottnar. Lägg dem på varsitt bakplåtspapper.
  4. Värm ugnen till 250° varmluft. Skala löken och skär i tunna skivor. Stek löken i olivolja i 5–6 minuter, tills den är genomskinlig. Tillsätt äppelcidervinäger, timjan och socker och stek vidare i 2 minuter, tills löken karamelliserats. Krydda med salt och peppar och ta från värmen.
  5. Skala rödbetorna och skär i tunna skivor, gärna på en mandolin. Riv mozzarellan i mindre bitar och fördela över pizzabottnarna. Toppa med rödlök och fördela rödbetsskivor ovanpå i ett jämnt lager. Droppa lite olivolja över, krydda med salt och peppar och grädda i ugnen i ca 10 minuter, tills kanterna är spröda och mozzarellan har smält.
  6. Skölj och torka rucolan och strö den över pizzorna samt smula fetaost över vid servering.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Inge Skovdal

Annons