Rödbetsrisotto med svamp och parmachips
06 nov, 2018
AvRedaktionen
Smakrik och färgstark risotto med rödbetor, parmachips och svamptopping. Rödbetorna ger risotton ett härligt djup och parmachipsen bidrar med krispig sälta.
Annons
Tips! Den här härliga risotton är god som ensamrätt, men passar även till en bit smörstekt torsk.
4 personer
Ingredienser:
1 schalottenlök
300 g rödbetor
150 g parmaskinka
1 msk olivolja
300 g risottoris
2 dl vitt vin
1 1/4 dl grönsaksbuljong
250 g matsvamp, t ex skogschampinjoner och trattkantarell
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
nymald svartpeppar
50 g parmesan
1/2 citron, rivet skal
Gör så här:
- Hacka lök, skala rödbetorna och riv dem grovt. Skär hälften av parman i mindre bitar.
- Stek skivorna spröda i olivolja, lyft ur och låt rinna av på hushållspapper.
- Fräs den hackade parman, tillsätt lök och låt fräsa med utan att den tar färg. Tillsätt ris och rödbetor, fräs några minuter och häll över vinet. Låt det koka in. Häll därefter på buljong, lite i taget allteftersom det absorberas.
- Putsa svampen och fräs i olja tillsammans med pressad vitlök. Krydda med salt och peppar. Vänd ner riven parmesan i risotton, smaka av med salt, peppar och rivet citronskal.
Av: Kristina Marckmann
Foto: Carina Krüger
Annons