Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rödbetssallad med alger och senapsdressing

05 okt, 2017
AvRedaktionen
Rödbetssallad med alger och senapsdressing.
En riktigt smakrik sallad med rödbetor, alger, linser och nötter som kan ätas som en lätt middag eller som ett tillbehör. Toppa med senapsdressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

10 rödbetor

75 g alger (gärna algsallad, finns färdig i paket, bara att blanda upp med vatten)

3 dl kokta linser, gröna eller röda

50 g rödbetsgroddar eller andra groddar

50 g (ca 30 st) cashewnötter, grovt hackade

Senapsdressing:

½ dl olivolja

1 msk dijonsenap

1 msk flytande honung

1 nypa vitpeppar

Gör så här:

Borsta rödbetorna och koka i lätt saltat vatten tills de är al dente. Små och späda kokas ca 20 minuter, övriga ca 40 minuter.

Blötlägg algerna i 5 minuter (eller tillaga dem enligt beskrivningen på förpackningen). Skär betorna i skivor, fördela på fyra fat. Lägg på alger, linser, groddar och nötter.

Blanda dressingen och droppa den över salladen.

Rödbetssallad med alger och senapsdressing.
Rödbetssallad med alger och senapsdressing.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

Annons