Rödbetssallad med alger och senapsdressing
05 okt, 2017
AvRedaktionen
En riktigt smakrik sallad med rödbetor, alger, linser och nötter som kan ätas som en lätt middag eller som ett tillbehör. Toppa med senapsdressing.
Annons
4 personer
Du behöver:
10 rödbetor
75 g alger (gärna algsallad, finns färdig i paket, bara att blanda upp med vatten)
3 dl kokta linser, gröna eller röda
50 g rödbetsgroddar eller andra groddar
50 g (ca 30 st) cashewnötter, grovt hackade
Senapsdressing:
½ dl olivolja
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
1 nypa vitpeppar
Gör så här:
Borsta rödbetorna och koka i lätt saltat vatten tills de är al dente. Små och späda kokas ca 20 minuter, övriga ca 40 minuter.
Blötlägg algerna i 5 minuter (eller tillaga dem enligt beskrivningen på förpackningen). Skär betorna i skivor, fördela på fyra fat. Lägg på alger, linser, groddar och nötter.
Blanda dressingen och droppa den över salladen.
Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien
Annons