Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rödbetssallad med pecorino, pancetta och vattenkrasse

01 jun, 2013
AvSuzanne Ribbing
Läcker sallad med marinerade rödbetor, som får fin sälta av fårosten och pancettan. Hittar du inte pancetta kan du använda vanligt bacon. I stället för vattenkrasse kan du ta en påse blandad sallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rödbetssallad med pecorino, pancetta och vattenkrasse.
Rödbetssallad med pecorino, pancetta och vattenkrasse.

4 personer

Du behöver:

4 medelstora kokta rödbetor

3 msk sherryvinäger

2 tsk socker

1 nypa kajennpeppar

100 g pancetta (eller bacon)

1 msk olja (till stekning)

1 1/2 msk balsamvinäger

150 g vattenkrasse (eller 1 påse blandad sallad, t ex italiensk mix)

3 msk jungfruolja

ca 100 g lagrad pecorino

flingsalt

nymalen svartpeppar

Gör så här:

Skala rödbetorna och skär dem i skivor. Vispa samman vinäger, socker och kajennpeppar och häll över rödbetorna. Låt marinera cirka 30 minuter.

Skär pancettan i bitar och knaperstek i olja i het panna. Häll på balsamvinägern mot slutet, och låt den absorberas helt. Ta upp pancettan ur pannan, och låt svalna på ett fat.

Blanda vattenkrassen/salladen med jungfruolja i en skål. För-dela på fyra tallrikar, lägg på rödbetorna som på bilden och garnera med pancetta och smulad pecorino.

Salta och peppra över, och servera med ett gott bröd.

Annons