Rödbetssallad med pecorino, pancetta och vattenkrasse
4 personer
Du behöver:
4 medelstora kokta rödbetor
3 msk sherryvinäger
2 tsk socker
1 nypa kajennpeppar
100 g pancetta (eller bacon)
1 msk olja (till stekning)
1 1/2 msk balsamvinäger
150 g vattenkrasse (eller 1 påse blandad sallad, t ex italiensk mix)
3 msk jungfruolja
ca 100 g lagrad pecorino
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här:
Skala rödbetorna och skär dem i skivor. Vispa samman vinäger, socker och kajennpeppar och häll över rödbetorna. Låt marinera cirka 30 minuter.
Skär pancettan i bitar och knaperstek i olja i het panna. Häll på balsamvinägern mot slutet, och låt den absorberas helt. Ta upp pancettan ur pannan, och låt svalna på ett fat.
Blanda vattenkrassen/salladen med jungfruolja i en skål. För-dela på fyra tallrikar, lägg på rödbetorna som på bilden och garnera med pancetta och smulad pecorino.
Salta och peppra över, och servera med ett gott bröd.