Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rödbetssoppa med jordärtskocka och skördetoast

22 okt, 2014
AvRedaktionen
Rödbetssoppa med jordärtskocka och skördetoast.
Underbart god soppa med rödbeta och jordärtskocka. Höstens färger på en och samma tallrik! Servera med en toast toppad med skördesallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

1 gul lök

400 g rödbetor

2–3 jordärtskockor

smör

5 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

1 msk kycklingfond

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

ev några kvistar färsk timjan

1 burk crème fraiche

Sallad:

1 rödbeta

1 polkabeta

1 morot

1/4 fänkål

1/2 pkt fetaost

färsk timjan

god olivolja

1 tsk saft från citron

salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Skala och finhacka löken. Skala rödbetorna och jordärtskockorna och dela dem i mindre bitar. Fräs lök och grönsaker en stund i smöret och tillsätt sedan vatten, buljong, fond och kryddor. Koka cirka 15–20 minuter eller tills rödbetorna är mjuka. Ta kastrullen av plattan, mixa soppan slät. Tillsätt crème fraiche och ge soppan ett uppkok. Smaka av med salt och peppar. Skala rödbeta, polkabeta och morot. Skiva dem och fänkålen lövtunt på mandolin. Lägg i en skål och blanda med fetaost, timjan, olivolja, citronsaft, salt och peppar. Rosta brödet lätt och gnid eventuellt ena sidan med en vitlöksklyfta. Toppa med skördesalladen och servera tillsammans med soppan.

Rödbetssoppa med jordärtskocka och skördetoast.
Rödbetssoppa med jordärtskocka och skördetoast.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons