Röding med brynt smör, kapris och vitlök
24 feb, 2020
AvRedaktionen
Bjud på röding med brynt smör, kapris och vitlök. Passar även med regnbåge eller rödspätta!
Annons
4 portioner
Du behöver:
200 g haricots verts
150 g osaltat smör
4 fileade hela ASC-certiferade rödingar
2 tsk babykapris
2 klyftor vitlök
1 ½ msk grovt hackad bladpersilja
Till servering:
Citronklyftor
Gör så här:
- Värm ugnen till 60–80°.
- Blanchera hariot verts enligt anvisning på förpackningen.
- Slå av vattnet och ställ åt sidan.
- Värm 20 g smör i en stekpanna på mellanvärme.
- Snitta upp fisken så varje fisk delas men ändå håller ihop, enligt bilden.
- Stek en fisk åt gången med skinnsidan ner tills skinnet blir gyllene och krispigt, det tar 2–3 minuter.
- Vinkla pannan och skeda varmt smör över fiskköttet så det tillagas.
- Lägg över fisken på en varm ugnsform, lägg över lite folie och ställ in i ugnen för varmhållning (Obs! Ugnen får inte vara för varm)
- Torka ur stekpannan och stek övrig fisk på samma vis och med 20 g smör per stekning.
- Lägg kaprisen i en sil och skölj snabbt under rinnande vatten.
- Låt rinna av på hushållspapper.
- Skala och skiva vitlöksklyftorna mycket tunt.
- Torka ur stekpannan, lägg ner resterande smör och värm på hög värme tills det skummar och får nötbrun färg. Ta från värmen.
- Lägg ner kapris, vitlök och hackad persilja i smöret i den varma pannan.
- Rör om tills kaprisen blivit lite krispig, det tar 1–2 minuter.
- Tillsätt bönorna, rör hastigt pannan så allt blandas och servera sedan till fisken tillsammans med citron skuren i klyftor.
Av: Lisa Featherby
Foto: William Meppem/So Photo Agency
LÄS MER:
Friterad lutfisk med ärt- och avokadokräm
Annons