Rödkålssallad med avokado och citrus
14 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Lätta upp vilket buffébord som helst med en frisk rödkålssallad med avokado och citrus. Den är god, färgglad och fylld med vitaminer!
Annons
Rödkålssallad med avokado och citrus
Underbart tillbehör på julbordet.
10 bufféportioner
Du behöver:
½ färsk rödkål
2 apelsiner
1 grapefrukt
1 avokado
3 msk rostade hasselnötter
Dressing:
3 stjälkar färsk mynta
1 lime
1 cm färsk ingefära
2 msk olivolja
Salt och peppar
Gör så här:
- Skär rödkålen tunt, gärna på en mandolin. Skär skalet av apelsin och grapefrukt och skär frukten och avokado i tunna skivor.
- Lägg upp kål, citrusfrukter och avokado på en tallrik. Hacka nötterna grovt och strö dem över salladen.
- Skölj myntan och hacka den fint. Skölj limen och riv skalet på den fina sidan av ett rivjärn. Skala ingefäran och riv den fint. Blanda olja, mynta, ingefära, limeskal och -saft samt salt och peppar i en skål och häll dressingen över salladen.
Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard
Annons