Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rödspätta med druvor och kapris

15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Huvudrätt

Tid: 20 minuter

Vindruvornas sötma i kombination med kaprisens sälta och det nötsmakande brynta smöret är klockren smakkombination. I stället för rödspätta kan du välja någon annan plattfisk, som rödtunga eller bergtunga.

800 g rödspättafilé

salt och nymalen svartpeppar

25 g smör

2 dl gröna vindruvor

2 msk kapris + kaprislag

2 msk skuren gräslök

1/2 näve mangoldskott

Sätt ugnen på 170°. Lägg spättafiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra. Ugnsbaka i ca 6 minuter.

Bryn smöret i en het stekpanna och rör hela tiden med en visp. När smöret doftar lite nötigt och är gyllenbrunt är det klart. Häll över smöret i en kopp så fällningen sjunker till botten.

Skölj och dela vindruvorna och blanda dem med kapris, gräslök och lite kaprislag.

Lägg upp fisken på tallrikar och lägg på druvorna och kaprisen.

Skölj mangoldskotten och lägg på, och ringla sedan över det brynta smöret.

Servera med nykokt färskpotatis.

Annons