Rödspätta med druvor och kapris
4 personer
Huvudrätt
Tid: 20 minuter
Vindruvornas sötma i kombination med kaprisens sälta och det nötsmakande brynta smöret är klockren smakkombination. I stället för rödspätta kan du välja någon annan plattfisk, som rödtunga eller bergtunga.
800 g rödspättafilé
salt och nymalen svartpeppar
25 g smör
2 dl gröna vindruvor
2 msk kapris + kaprislag
2 msk skuren gräslök
1/2 näve mangoldskott
Sätt ugnen på 170°. Lägg spättafiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra. Ugnsbaka i ca 6 minuter.
Bryn smöret i en het stekpanna och rör hela tiden med en visp. När smöret doftar lite nötigt och är gyllenbrunt är det klart. Häll över smöret i en kopp så fällningen sjunker till botten.
Skölj och dela vindruvorna och blanda dem med kapris, gräslök och lite kaprislag.
Lägg upp fisken på tallrikar och lägg på druvorna och kaprisen.
Skölj mangoldskotten och lägg på, och ringla sedan över det brynta smöret.
Servera med nykokt färskpotatis.