Rödvinsmarinerade kalvracks med vitlök och rosmarin
01 sep, 2014
AvRebecca Wictor
Annons
Medelhavsfrestelse med rödvin, vitlök och rosmarin. Kan det bli bättre?
4 personer
Tid: 1 tim + 15 minuter
Ingredienser:
8 kalvracks eller kalvkotletter
1 dl rödvin
3 msk kalvfond
1 finhackad vitlöksklyfta
3 kvistar rosmarin
1 nypa socker
salt och peppar
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Finhacka bara en av rosmarinkvistarna och lägg de andra två på köttet. Häll marinaden över racksen och låt stå och marinera en stund. Gärna en timme om det finns tid. Grilla därefter i ugnen på 225° eller på utegrillen 4–5 minuter på varje sida eller till en innertemperatur på cirka 55°. Använd gärna stektermometer för bästa resultat.
Tips! Servera med en krämig örtrisotto.
Annons