Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rödvinsmarinerade kalvracks med vitlök och rosmarin

01 sep, 2014
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
kalvracks

Medelhavsfrestelse med rödvin, vitlök och rosmarin. Kan det bli bättre?

4 personer

Tid: 1 tim + 15 minuter

Ingredienser:

8 kalvracks eller kalvkotletter

1 dl rödvin

3 msk kalvfond

1 finhackad vitlöksklyfta

3 kvistar rosmarin

1 nypa socker

salt och peppar

 

Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Finhacka bara en av rosmarinkvistarna och lägg de andra två på köttet. Häll marinaden över racksen och låt stå och marinera en stund. Gärna en timme om det finns tid. Grilla därefter i ugnen på 225° eller på utegrillen 4–5 minuter på varje sida eller till en innertemperatur på cirka 55°. Använd gärna stektermometer för bästa resultat.

Tips! Servera med en krämig örtrisotto.

Annons