Rökspetsad grape- och agavecocktail
24 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
Drinken rökspetsad grape- och agavecocktail är en riktig konversationsstartare – i den gömmer sig rökiga, söta och syrliga toner med en aning bitterhet.
Annons
Rökspetsad grape- och agavecocktail
Det här är en uppfriskande och komplex cocktail: rökig, söt och syrlig med en liten bitterhet.
1 drink
Du behöver:
3 msk grovt rosa bergsalt
6 cl mescal
5 cl nypressad rosa grapefruktjuice
3 cl nypressad limesaft
3 cl sockerlag
1 msk Aperol
Garnering:
1 kvist rosmarin
Färska örter
Sockerlag:
1 dl socker
1 dl vatten
Gör så här:
- Koka upp socker och vatten tills sockret smält. Låt svalna. Lägg saltet i en liten skål. Gnid in glasets kant med grapejuice. Doppa glaset i saltet och tryck försiktigt för att få en snygg saltkant.
- Mät upp mescal, grapefruktjuice, limesaft, sockerlag och Aperol i en shaker, fyll resten av shakern med is, sätt på locket och skaka kraftigt tills shakerns utsida är iskall, ca 20 sekunder.
- Tänd eld på rosmarinkvisten och blås ut så det börjar ryka. Håll glaset över drinken så glaset fylls med rök. Vänd omedelbart på glaset och sila ner drinken i glaset. Servera med den rykande kvisten och färska örter i glaset.
Recept: Ajda Mehmet Styling Jessica Lek, Maaike Koorman Foto: Jeroen van der Spek
Annons