Rökt cream corn
24 apr, 2020
AvRedaktionen
Sommarens bästa tillbehör! Rökt cream corn är gott, matigt och perfekt till grillat – och gott dagen efter (om något blir över)...
Annons
6 portioner
Du behöver:
4 färska majskolvar
3 1/2 dl grädde
2 tsk socker
2 tsk svartpeppar
2 msk smör
1 dl vatten
2 msk mjöl
Salt
Gör så här:
- Skala och skär loss majskornen från kolvarna med en kniv.
- Lägg dem i en ugnsfast stekpanna och pressa ur lite vätska från dem med hjälp av sidan på kniven. Salta.
- Ställ in pannan med majsen i en rök eller på indirekt värme på grillen under lock på 120–135° i 2 timmar och tills majsen fått lite färg på toppen.
- Ta ut pannan, tillsätt grädde, socker och peppar.
- Smält smör i en tjockbottnad kastrull, häll över majskornen och rör om i 5 minuter på låg värme.
- Vispa ihop vatten och mjöl.
- Häll blandningen över majsen, rör om tills blandningen tjocknar.
- Smaka av med salt och servera.
Recept: Jess Pryles
Foto: Hardcorecarnivore.com
LÄS MER:
Krispig grillad majs med harissasmör
Annons