Rökt hälleflundra med lättsaltade plommon
27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Rökt hälleflundra serveras här med tunt skivade lättsaltade plommon och skapar total smakmagi!
Annons
Rökt hälleflundra med lättsaltade plommon
Hittar du inte rökt hälleflundra kan du byta ut mot kallrökt lax.
Annons
4 portioner
Du behöver:
200 g rökt hälleflundra
Lättsaltade plommon:
4 plommon
1 msk salt
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
Till servering:
2 msk olivolja
1 msk gräslök, hackad
Gör så här:
- Plommon: Dela plommonen och ta bort kärnorna. Skär frukten i skivor. Strö över salt och socker, ringla över vinäger. Låt dra i 10–15 minuter. Torka av plommonen med hushållspapper.
- Lägg upp fisken på ett fat, toppa med plommonskivor, ringla över olja, toppa med gräslöken.
Foto: Rikke Westesen
Annons