Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Sommarmat Vintips till middagen

Rökt hälleflundra med lättsaltade plommon

27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på rökt hälleflundra med lättsaltade plommon
Rikke Westesen
Rökt hälleflundra serveras här med tunt skivade lättsaltade plommon och skapar total smakmagi!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #5: PanzanellaBrand logo
Middag hos Wood #5: Panzanella

Rökt hälleflundra med lättsaltade plommon

Hittar du inte rökt hälleflundra kan du byta ut mot kallrökt lax.

Bjud på smakmagi – rökt hälleflundra med lättsaltade plommon
Fotograf RIkke Westesen Rikke Westesen
Annons

4 portioner

Du behöver:

200 g rökt hälleflundra

Lättsaltade plommon:

4 plommon
1 msk salt
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker

Till servering:

2 msk olivolja
1 msk gräslök, hackad

Gör så här:

  1. Plommon: Dela plommonen och ta bort kärnorna. Skär frukten i skivor. Strö över salt och socker, ringla över vinäger. Låt dra i 10–15 minuter. Torka av plommonen med hushållspapper.
  2. Lägg upp fisken på ett fat, toppa med plommonskivor, ringla över olja, toppa med gräslöken.

Foto: Rikke Westesen

Annons