Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rökt laxburgare med krispig kål och krämig aioli

01 apr, 2016
AvRedaktionen
Rökt laxburgare med krispig kål och aioli.
Den här burgaren med rökt lax, krispig kål och krämig aioli är underbart god och perfekt att lägga på grillen i sommar! Gör gärna flera olika minihamburgare, en för varje smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Marinering till lax:

(räcker till 1,5 kg laxfilé )

1 dl flingsalt

0,5 dl farinsocker (helst den fuktiga varianten)

0,5 dl strösocker

rökt lax

Tillbehör:

Caj P. Aioli Original

hamburgerbröd (recept här)

späda salladsblad

krispig kål, svart eller grön

olja

Gör så här:

Skär laxen i portionsbitar och gnugga i salt-/sockerblandningen. Låt den marinera i sex timmar. Ta upp fisken, torka bort överskottsmarinad och låt laxen lufttorka på galler i en timme. Starta röken eller grillen, försök få temperaturen så nära 65 grader som möjligt. Rök laxbitarna till en innertemperatur mellan 50-65 grader, beroende på hur fast och genomrökt man vill ha den.

Skölj och ansa kålbladen och låt dem torka på handduk. Lägg dem i en bunke, ringla på olja och blanda runt tills allt är täckt av ett tunt lager olja. Kålen kan tillagas på två sätt, antingen i ugn eller i grill. I ugn får kålen stå i ca 10 minuter på 200 grader tills den är krispig. På grill så rostas kålen på grillplåt i medelvarm temperatur i cirka 10-25 minuter under lock.

Här hittar du fler goda recept på minihamburgare >>

Rökt laxburgare med krispig kål och aioli.
Rökt laxburgare med krispig kål och aioli.

Recept: Caj P:s kock och matkreatör Anders Tegnér

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons