Röra med sill, potatis och ägg i glas
4–6 portioner
Ingredienser:
2 skivor kavring
150 g kokt potatis, avsvalnad
3 ägg, hårdkokta
1 liten burk inlagd sill, (240 g, avrunnen 120 g)
2 msk finhackad rödlök
2 msk finhackad dill
1 msk finhackad gräslök
1/2 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
rivet skal från ½ citron
salt och svartpeppar
Till garnering:
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad rödlök
Gör så här:
Börja med att göra kavringssmulor. Värm ugnen till 150°. Bryt kavringen i mindre bitar. Rosta brödet i ugnen i cirka 10 minuter eller tills det är torrt. Rör om då och då. Låt svalna och smula i mindre bitar.
Skala och tärna potatisen. Hacka äggen och sillen. Blanda alla ingredienserna förutom kavringsmulor till en röra och smaka av med salt och peppar.
Fördela röran i små portionsformar eller i små glas. Garnera med kavringsmulor, gräslök och rödlök.
Av: Monica Eisenman och Lisa Eisenman Frisk
Foto: Helén Pe