3 enkla röror med keso
Det enklaste sättet att piffa upp en medioker måltid är att addera en röra.
De här goda varianterna med keso som bas är inte bara proteinrika och mättande. Var och en innehåller dessutom de näringsrika grönsakerna rödbeta, avokado eller morot – och är superenkla att göra.
1. Avokadoröra med keso och chili
Som en fräsch om matigare variant av guacamole, fast med smak av ost. Perfekt till maten eller på smörgåsen tillsammans med dina favoritgrönsaker.
Ingredienser:
1 dl keso
2 avokador
2 dl riven ost
1/2 krm salt och 1/2 krm svartpeppar
1 krm chiliflakes
1/2 dl solrosskott eller annan fräsch grönsakstopping
Gör så här:
Mosa avokadon och blanda med ost och keso. Krydda med salt och peppar och smaka av. Toppa med chiliflakes och solrosskott.
2. Rödbetsröra med feta och keso
Krämig röd röra med smak av söt rödbeta och salt fetaost. Ger måltiden en fin färgklick och adderar god smak.
Ingredienser:
250 g keso
2 okokta rödbetor, cirka 150 g
100 g fetaost
1/2 dl rostade pinjenötter
Färsk timjan
Gör så här:
Skala och grovriv rödbetorna. Blanda med keso, smulad fetaost och toppa med pinjenötter och färsk timjan.
3. Morotsröra med apelsin och keso
Vackert orange röra med riven morot och apelsin, som ger en söt och fräsch smak. Solroskärnorna skänker ett härligt crunch.
Ingredienser:
250 g keso
2 morötter
Pressad saft av 1/2 apelsin
2 msk solroskärnor
Gör så här:
Skala och grovriv morötterna. Tillsätt apelsinsaft och rör ihop med keson. Toppa med solroskärnorna.
Recept och foto: Keso