Piffa till drinkarna med rosa blomsalt – så gör du
09 jul, 2024
AvRedaktionen ELLE
Rosa blomsalt sätter guldkant på vilken drink som helst – ätbara blommor och flingsalt är det enda du behöver!
Annons
Blomsalt
Piffa ditt salt och använd som strössel på drinkar, eller som garnering på glas! Pensla eller doppa glasets kant med lite citrusjuice eller sirap, strö över eller rulla i. Passa även på att fylla iskuber med vackert ätbara saker och frysa in, exempelvis blommor, fruktbitar eller cocktailbär.
1 glas
Du behöver:
Torkade, ätbara blommor
Flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175º. Smula torkade, ätbara blommor. Blanda med salt.
- Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen i cirka 2 timmar.
- Häll över i en lufttät burk.
Recept: Felicia Malmgren Kjellgren Foto: Matilda Lindeblad
Annons