Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Piffa till drinkarna med rosa blomsalt – så gör du

09 jul, 2024
AvRedaktionen ELLE
Så gör du rosa blomsalt
Matilda Lindeblad
Rosa blomsalt sätter guldkant på vilken drink som helst – ätbara blommor och flingsalt är det enda du behöver!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbetBrand logo
Dryckesbitar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbet

Blomsalt

Piffa ditt salt och använd som strössel på drinkar, eller som garnering på glas! Pensla eller doppa glasets kant med lite citrus­juice eller sirap, strö över eller rulla i. Passa även på att fylla iskuber med vackert ätbara saker och frysa in, exempelvis blommor, fruktbitar eller cocktailbär.

Rosa blomsalt lyfter vilken drink som helst
Bilder ur bok, Drink! (Mondial förlag) Matilda Lindeblad

1 glas

Du behöver:

Torkade, ätbara blommor
Flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175º. Smula torkade, ätbara blommor. Blanda med salt.
  2. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen i cirka 2 timmar.
  3. Häll över i en lufttät burk.

Recept: Felicia Malmgren Kjellgren Foto: Matilda Lindeblad

Annons