Rosa brysselkex
60 kex
De här små kakorna är enkla att göra och smälter i munnen.
200 g smör
1/2 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
3 msk vaniljsocker
socker, (gärna färgat)
ev 1 äggvita
Sätt ugnen på 175°. Lägg smör, socker, vetemjöl och vaniljsocker i matberedaren och blanda till en jämn deg. Om degen blir för lös kan du lägga in den i kylskåpet ett tag. Dela degen i 2 delar och gör rullar. Om man vill att extra mycket socker ska fastna, pensla rullarna med lätt uppvispad äggvita och rulla sedan i socker. Skär i 1 cm tjocka skivor. Lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Du kan även färga socker själv: Lägg socker i en skål, droppa i några droppar karamellfärg och blanda väl. Sprid ut det färgade sockret i en ugnsfast form och torka det i ett par minuter på 100° i ugnen.