Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rosa brysselkex

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

60 kex

De här små kakorna är enkla att göra och smälter i munnen.

200 g smör

1/2 dl socker

4 1/2 dl vetemjöl

3 msk vaniljsocker

socker, (gärna färgat)

ev 1 äggvita

Sätt ugnen på 175°. Lägg smör, socker, vetemjöl och vaniljsocker i matberedaren och blanda till en jämn deg. Om degen blir för lös kan du lägga in den i kylskåpet ett tag. Dela degen i 2 delar och gör rullar. Om man vill att extra mycket socker ska fastna, pensla rullarna med lätt uppvispad äggvita och rulla sedan i socker. Skär i 1 cm tjocka skivor. Lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Du kan även färga socker själv: Lägg socker i en skål, droppa i några droppar karamellfärg och blanda väl. Sprid ut det färgade sockret i en ugnsfast form och torka det i ett par minuter på 100° i ­ugnen.

Annons