Nu lanseras rosa choklad – så smakar den!
11 sep, 2017
AvMalin Karlberg
Föredrar du mörk, ljus eller vit choklad? Oavsett vilket så kommer nu en ny chokladsort, som fått sin rosa färg helt naturligt från röda kakaobönor.
Annons
Är världen redo för rosa choklad? Det hoppas i alla fall den schweiziska kakaotillverkaren Barry Callebaut, som nu lanserar en chokladsort som är vare sig brun eller vit – utan rosatonad.
Röda kakaobönor
Det handlar alltså inte om vit choklad som färgats rosa, utan om en naturligt rosafärgad chokladsort med högre kakaohalt än vit choklad. Den rosa chokladen produceras av röda kakaobönor, vars unika färg och smak ger chokladen en rosa ton och en söt, lite fruktig chokladsmak, helt utan färgämnen och smaktillsatser.
Annons
Måste godkännas
Innan chokladsorten når godishyllorna behöver den dock godkännas som livsmedel, en process chokladtillverkarna tror kan ta uppemot ett år.
Recept: 10 snabba och goda choklad-idéer
Källa: Eater.com
Foto: Barry Callebaut
Artikeln publicerades först på Femina
Annons