Rosé-glubbel, chilirostade kikärter och julkryddade nötter
24 nov, 2023
AvRedaktionen ELLE
Inled adventsmyset med rosé-glubbel och kryddiga snacks. De chilirostade kikärterna och de julkryddade nötterna kommer försvinna i ett nafs!
Annons
Rosé-glubbel
Glögg och bubbel i fin kombo!
6 glas
Du behöver:
1 ½ msk granatäppelkärnor, frysta eller färska
Ca 2 dl vit glögg
750 ml mousserande rosévin
Gör så här:
- Fördela granatäppelkärnor i 6 glas. Häll i ca 1 1/2 msk glögg i varje glas. Fyll på med mousserande vin vid servering.
Chilirostade kikärter
Gott att servera till drinken, eller att strö över maten.
4–6 portioner
Du behöver:
1 burk kikärter
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 krm salt
Flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Häll av kikärterna och skölj dem noga. Låt rinna av.
- Blanda olja, paprikapulver, chilipulver, spiskummin, salt och kikärter. Strö ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta strax under mitten i ugnen i ca 35 minuter. Strö över flingsalt och blanda om.
Julkryddade nötter och frön
Välj de nötter och frön som du gillar bäst. Kan förberedas.
Annons
4–6 portioner
Du behöver:
150 g blandade nötter och frön
Netural olja
1 tsk pepparkakskryddor
Flingsalt
Gör så här:
- Torrosta nötter och frön i en stekpanna tills de får färg. Ringla över olja. Sprid ut på bakplåtspapper och pudra över pepparkakskryddor. Rör om och strö över flingsalt.
Recept: Bitte E:son Forsberg, Linn Grubbström, Skovdal Nordic, Sandra Palmqvist
Foto: Anders Norrsell
Annons