Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rosé-glubbel, chilirostade kikärter och julkryddade nötter

24 nov, 2023
AvRedaktionen ELLE
Recept på rosé-glubbel med chilirostade kikärter och julkryddade nötter
Anders Norrsell
Inled adventsmyset med rosé-glubbel och kryddiga snacks. De chilirostade kikärterna och de julkryddade nötterna kommer försvinna i ett nafs!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du tre lyxiga och snabba drinktilltuggBrand logo
Så gör du tre lyxiga och snabba drinktilltugg

Rosé-glubbel

Glögg och bubbel i fin kombo!

6 glas

Du behöver:

1 ½ msk granatäppelkärnor, frysta eller färska
Ca 2 dl vit glögg
750 ml mousserande rosévin

Gör så här:

  1. Fördela granatäppelkärnor i 6 glas. Häll i ca 1 1/2 msk glögg i varje glas. Fyll på med mousserande vin vid servering.

Chilirostade kikärter

Gott att servera till drinken, eller att strö över maten.

4–6 portioner

Du behöver:

1 burk kikärter
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 krm salt
Flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Häll av kikärterna och skölj dem noga. Låt rinna av.
  2. Blanda olja, paprikapulver, chilipulver, spiskummin, salt och kikärter. Strö ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta strax under mitten i ugnen i ca 35 minuter. Strö över flingsalt och blanda om.
Börja minglet med rosé-glubbel och kryddstarka snacks
Anders Norrsell

Julkryddade nötter och frön

Välj de nötter och frön som du gillar bäst. Kan förberedas.

Annons

4–6 portioner

Du behöver:

150 g blandade nötter och frön
Netural olja
1 tsk pepparkakskryddor
Flingsalt

Gör så här:

  1. Torrosta nötter och frön i en stekpanna tills de får färg. Ringla över olja. Sprid ut på bakplåtspapper och pudra över pepparkakskryddor. Rör om och strö över flingsalt.

Recept: Bitte E:son Forsberg, Linn Grubbström, Skovdal Nordic, Sandra Palmqvist
Foto: Anders Norrsell

Annons