Roséglögg med stjärnanis och pomerans
01 nov, 2016
AvRedaktionen
Vad vore julen utan glögg? Den här rosévinsvarianten blir härligt röd och smakar lika gott varm eller kall. Stjärnanis, pomerans, kardemumma och kanel ger julig smak.
Annons
75 cl
Tid: ca 15 min + tid att dra
Du behöver:
1 flaska rosévin
1 1/2 dl strösocker
1–2 bitar pomeransskal
2 stjärnanis
1 msk kardemummakärnor
1–2 kanelstänger
Gör så här:
Häll vin, socker och kryddor i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter tills sockret smält.
Koka inte. Låt glöggen svalna under lock och ställ sedan in den i kylen några timmar eller över natten så att den drar åt sig alla smaker. Sila och häll upp på väl rengjorda flaskor. Servera glöggen varm eller kall med lite is i. Föredrar du lite starkare glögg, spetsa med vodka. Smaka dig fram.
Tips: Fyll en smal hink/avklippt petflaska med vatten, stjärnanis, strimlor av apelsinskal, kardemumma och kanelstänger. Stoppa ner flaskan, frys och ta sedan bort höljet.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons