Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rosésorbet - drink och dessert i ett!

15 jul, 2016
AvAxel Scholtze
Sommaren är här och rosévin är populärare än någonsin i Sverige. Förutom att dricka vinet som det är fungerar det utmärkt att blanda drinkar på, eller som här - att göra en svalkande sorbet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Stjärnkonditorn Per Bäckström har lagom till sommaren och semestern tagit fram ett läskande recept på rosésorbet. Sorbeten är gjord på blodapelsin, hallon, citron, smultron och rosévin. Bären känns igen i rosévinet vilket gör att smakerna gifter sig fint och förstärker varandra.

– Rosésorbeten är en drink och dessert i ett. Antingen äter man den som sorbet enbart eller så lyxar man till det och beställer den toppad med rosévin – vilket lyfter bärsmakerna ytterligare ett snäpp. Somrigare än sorbet och rosé blir det inte, säger Per Bäckström, konditor och driftchef för Wienercaféet och Stinas Bageri.

LÄS OCKSÅ: 6 drinkar att göra med rosévin

Internationellt serveras ofta sorbet tillsammans med lite champagne vilket inspirerade till att toppa Rosésorbeten med en skvätt rosévin.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Rosésorbeten serveras på Wienercaféet på Biblioteksgatan och på Trattorian vid Norr Mälarstrand i Stockholm under hela sommaren. Vill du testa på att göra sorbeten själv hemma hittar du receptet här.

Annons

Rosésorbet för cirka fem personer:

100 g blodapelsinpuré

100 g hallonpuré

130 g smultronpuré

1,1 dl rosévin

1 st pressad citron

65 g sockerlag

1 g gelatinblad

Gör så här:

Mixa bären så att det blir en puré. Smält gelatinet och koka upp sockerlaget. Tillsätt lite av puréblandningen i det smälta gelatinet. Blanda sockerlaget, purén och rosévinet och rör sedan ner gelatinet och citronsaften. Låt svalna i kylen. Kör sedan till fast konsistens i glassmaskinen, har du ingen glassmaskin bör det stå i frysen minst ett dygn. Servera i ett vinglas och spetsa gärna till det med lite bär och en skvätt rosé.

Annons