Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rosmarindoftande popcorn

09 mar, 2018
AvRedaktionen
Rosmarindoftande popcorn.
Rosmarindoftande popcorn är ett lika enkelt som gott tilltugg. Får du olja över så håller den sig fräsch upp till en månad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

2 dl popcornkärnor

5 msk rosmarinolja

flingsalt

Du behöver:

2 dl olivolja eller rapsolja

4 färska rosmarinkvistar

Gör så här:

Börja med rosmarinoljan. Häll olja och rosmarin i en liten kastrull. Värm upp oljan tills den börjar bubbla. Låt svalna. Häll hela blandningen – inklusive rosmarinkvistarna – i en glasflaska med lock.

Häll upp hälften av oljan i botten av en kastrull och täck sedan med ett lager popcornkärnor. Låt poppa under lock på medeltemperatur tills alla kärnor blivit klara. Skaka kastrullen då och då så att de inte bränner fast i botten. Blanda popcornen med resten av oljan och strö över flingsalt.

Rosmarindoftande popcorn.
Rosmarindoftande popcorn.

Av: Linda Hansson

Foto: Emily Dahl

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons