Rosmarinsrostade nötter med flingsalt
08 nov, 2019
AvRedaktionen
Rosmarinsrostade nötter, som mandel, cashewnötter och jordnötter, är ett nyttigt och mättande snack. Strö över lite flingsalt precis före servering.
Annons
4 portioner
Du behöver:
250 g blandade nötter, gärna mandlar, cashew-, pistasch-, val- och paranötter
2 msk olivolja
3 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
3 kvistar rosmarin
Flingsalt
Gör så här:
- Värm ugnen till 150°.
- Vänd ner nötterna i en blandning av olja, vinäger och salt i en skål.
- Fördela sedan över en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
- Rosta i ugnen, 15–20 minuter.
- Hacka rosmarin och vänd ner under de sista 2 minuterna i ugnen. Låt svalna.
- Strö över lite flingsalt precis före servering.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Syrliga ugnsäpplen med rosmarin
7 nyttiga snacks och tilltugg – perfekt till vardag och fest
Annons