Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rosérisotto med balsamicomarinerade jordgubbar och halstrade räkor

25 maj, 2022
AvLinn Grubbström
AvLuisa Lorang
Recept på rosérisotto med balsamicomarinerade jordgubbar och halstrade räkor
Rosérisotto med balsamicomarinerade jordgubbar och halstrade räkor är sommarens godaste och vackraste rätt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Rosérisotto med balsamicomarinerade jordgubbar och halstrade räkor

Underbara jordgubbar som passar till grillad fisk, kyckling och kött också.

Bjud på rosérisotto med balsamicomarinerade jordgubbar och halstrade räkor

4 portioner

Du behöver:

500 g MSC-märkta räkor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör, till stekning
Salt och nymalen svartpeppar
4 dl risottoris
2 dl rosévin
1 ½ liter färdig hönsbuljong
75 g parmesan

Balsamicomarinerade jordgubbar:

200 g jordgubbar
2 msk balsamvinäger
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

1 näve ärtskott

Gör så här:

  1. Skölj och snoppa jordgubbar och skär dem i bitar. Vänd dem med balsamvinäger, salt och peppar i en skål och låt marinera medan du tillagar resten av maten.
  2. Skala och hacka lök och vitlök och stek dem genomskinliga, men inte så de tar färg, i en traktörpanna. Krydda med salt och peppar. Skölj risottoriset och häll ner i kastrullen, låt fräsa någon minut och häll över rosévinet och låt fräsa med någon minut till. Tillsätt sedan den varma buljongen, lite i taget medan du rör om tills den kokat in. Fortsätt så på samma sätt i cirka 40 minuter tills risotton är krämig och riset kokt men fortfarande har en kärna kvar i sig. Rör ner färskriven parmesan i risotton.
  3. Halstra räkorna i olja i en het stekpanna i några minuter tills de är genomstekta. Servera till risotton, jordgubbarna och ärtskott.

Foto: Columbus Leth, Winnie Methmann

Annons