Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rossini – god fördrink med jordgubbar och bubbel

12 jun, 2019
AvRedaktionen
Härlig välkomstdrink med jordgubbar, vanilj och bubbel. Lika vacker som god! Servera med mandlar som du rostar i olivolja samt torkade tranbär.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

400 g tinade jordgubbar

1 dl socker

1 vaniljstång

1 flaska mousserande

Gör så här:

  1. Koka upp jordgubbar, socker och delad urskrapad vaniljstång med frön i 5–8 minuter.
  2. Mosa jordgubbarna med gaffel och passera i sil. Kyl.
  3. Doppa kanten på glasen i lagen och snurra dem sedan på en tallrik med strösocker för att få en frostad kant.
  4. Fördela lagen i glasen och häll på kylt bubbel.
Jordgubbsdrink med mousserande. Foto: Rob Streeter
Jordgubbsdrink med mousserande. Foto: Rob Streeter

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons