Rostad blomkål med söt mandarindressing
06 okt, 2023
AvDitte Ingemann
Bjud på en helt otrolig smakkombo – rostad blomkål med mandarindressing, granatäpple och färsk mynta.
Annons
Rostad blomkål med söt mandarindressing
Mandarindressingen blir pricken över i.
4 portioner
Annons
Du behöver:
500 g blomkål
3 msk smör till stekning
Salt och svartpeppar
Mandarindressing:
1 mandarin
3 msk ljus tahini
1 tsk mald spiskummin
1 tsk torkade chiliflakes
1 msk lönnsirap
Salt och svartpeppar
Topping:
1 granatäpple
Färsk mynta
Gör så här:
- Skölj blomkålen och skär den i små buketter. Stek blomkålsbuketterna i smör i 12–15 minuter tills de är gyllene och fortfarande har lite tuggmotstånd. Krydda med salt och peppar. Fördela den rostade blomkålen på ett serveringsfat.
- Mandarindressing: Pressa mandarinen. Vispa ihop saften med övriga ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Om dressingen är för tjock, tillsätt lite vatten. Häll dressingen över de rostade blomkålsbuketterna.
- Topping: Halvera granatäpplet och gröp ur kärnorna. Skölj och hacka myntan. Strö granatäpplekärnor och mynta över blomkålsbuketterna.
Foto: Stine Christiansen
Annons