Rostad körsbärstomatsoppa med pizzetta
Rostad körsbärstomatsoppa
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
1 1/2 kg körsbärstomater på kvist
3 msk Fontana extra virgin olivolja
salt och peppar
1 röd chili
4 vitlöksklyftor
2 rödlökar (hackade)
5 dl grönsaksbuljong
4 msk Fontana
balsamvinäger
Till servering:
100 g alfalfagroddar
1 dl pumpakärnor
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Dra av tomaterna från kvisten men lämna kvar det gröna på några. Lägg tomaterna i en långpanna.
Häll på 2 msk olivolja, salta och peppra. Kärna ur chilin, hacka den och vitlöken och lägg i långpannan. Rör om och ställ i övre delen av ugnen i cirka 15 minuter.
Fräs löken i 1 msk olivolja i en kastrull på hög värme. Ta ut tomaterna ur ugnen, ta bort kvistarna och häll ner dem i kastrullen med löken, blanda samman. Spara några tomater till garnering.
Häll över grönsaksbuljongen och balsamvinäger. Låt koka på svag värme cirka 5 minuter. Mixa soppan slät. Toppa med alfalfagroddarna, pumpakärnorna och de sparade tomaterna. Servera med minipizzorna.
Pizzetta
12 stycken
Tid: 20 minuter
Du behöver:
1 sats färdig pizzadeg
400 g färdig tomatsås
120 g prosciutto (i bitar)
2 dl riven parmesan
Gör så här:
Värm ugnen till 225°. Stansa ut små rundlar av degen. Bred ut tomatsåsen, lägg på skinkbitarna och strö över parmesanosten på minipizzorna. Grädda cirka 15 minuter i ugnen, tills de fått färg.