Krämig rostad paprikasoppa
25 maj, 2022
AvLine Heidi Nielsen
I ugnen framhävs paprikans sötma samtidigt som den får en härlig grillad. Mixa till en len soppa och toppa med valnötter och crème fraiche.
Annons
6Krämig rostad paprikasoppa
Smakrik och len, en soppa som funkar året runt!
6-8 portioner
Du behöver:
12 röda paprikor
Olivolja,till stekning och pensling
3 gula lökar
4 tsk paprikapulver
3 vitlöksklyftor
1 liter grönsaksbuljong
4 burkar krossade tomater
2 tsk socker
Salt och nymalen svartpeppar
3 dl crème fraiche
Till servering:
1 dl valnötter
1 dl crème fraiche
Baguette
Gör så här:
- Sätt ugnen på 230°, gärna med grillfunktion. Dela paprikorna i fjärdedelar och pensla skalet med olja. Lägg dem på ett ugnsgaller och grilla dem mjuka i ugnen i cirka 8 minuter. Ta bort skinnet och hacka resten grovt.
- Fräs hackad lök genomskinlig och mjuk i olja i en panna. Fräs paprikan tillsammans med löken en kort stund. Tillsätt paprikapulver och pressad vitlök och rör om i några minuter. Häll buljong och tomater över. Smaka av med socker, salt och peppar och koka soppan under lock i 4–5 minuter.
- Mixa om det behövs med stavmixer direkt i pannan, tills konsistensen är jämn. Rör ner 3 dl crème fraiche, värm igenom soppan, och smaka av med socker, salt och peppar. Servera med att strö grovhackade valnötter över, lite crème fraiche på toppen och en bit bröd.
Foto: Betina Hastoft
Annons