Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig rostad paprikasoppa

25 maj, 2022
AvLine Heidi Nielsen
Recept på krämig rostad paprikasoppa
I ugnen framhävs paprikans sötma samtidigt som den får en härlig grillad. Mixa till en len soppa och toppa med valnötter och crème fraiche.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

6Krämig rostad paprikasoppa

Smakrik och len, en soppa som funkar året runt!

Laga en krämig rostad paprikasoppa

6-8 portioner

Du behöver:

12 röda paprikor
Olivolja,till stekning och pensling
3 gula lökar
4 tsk paprikapulver
3 vitlöksklyftor
1 liter grönsaksbuljong
4 burkar krossade tomater
2 tsk socker
Salt och nymalen svartpeppar
3 dl crème fraiche

Till servering:

1 dl valnötter
1 dl crème fraiche
Baguette

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 230°, gärna med grillfunktion. Dela paprikorna i fjärdedelar och pensla skalet med olja. Lägg dem på ett ugnsgaller och grilla dem mjuka i ugnen i cirka 8 minuter. Ta bort skinnet och hacka resten grovt.
  2. Fräs hackad lök genomskinlig och mjuk i olja i en panna. Fräs paprikan tillsammans med löken en kort stund. Tillsätt paprikapulver och pressad vitlök och rör om i några minuter. Häll buljong och tomater över. Smaka av med socker, salt och peppar och koka soppan under lock i 4–5 minuter.
  3. Mixa om det behövs med stavmixer direkt i pannan, tills konsistensen är jämn. Rör ner 3 dl crème fraiche, värm igenom soppan, och smaka av med socker, salt och peppar. Servera med att strö grovhackade valnötter över, lite crème fraiche på toppen och en bit bröd.

Foto: Betina Hastoft

Annons