Rostad persika med kanderade valnötter
17 aug, 2017
AvRedaktionen
När persikor bakas i ugnen koncentreras smakerna och de blir sötare. Servera med karamelliserade saltsöta valnötter och lättvispad grädde när de svalnat.
Annons
4 port
Du behöver:
4 persikor
100 g Arla Svenskt Smör
Kanderade valnötter:
1½ msk strösocker
3 msk ljus sirap
1 dl valnötter
flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Kärna ur och skär persikorna i stora bitar.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och hyvla över smöret.
- Rosta i mitten av ugnen tills de är mjuka, 10-15 min.
- Lägg upp persikorna på ett på fat, sila av vätskan och spara den.
- Smält socker och sirap i en varm stekpanna.
- Häll i nötterna och vänd runt så de blir helt täckta.
- Häll upp nötterna på en plåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen ca 15 min, rör om var femte min.
- Ta ut, salta lätt och låt svalna.
- Strö nötterna över persikorna och häll på lite av den sparade lagen.
Tips! Senare på säsongen när persikorna är slut kan du använda plommon.
Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla
Annons