Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rostad pumpasallad

30 sep, 2015
AvRedaktionen
Rostad pumpasallad.
Utsökt och matig sallad med rostad pumpa, salladsmix och pumpakärnor. Avsluta med att droppa över lite balsamvinäger. Perfekt till halloween!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 butternutpumpa (cirka 1 1/4 kg)

salt och peppar

6 msk olivolja

75 g smör

25 ml jungfruolivolja

25 ml valnötsolja

2 tsk pressad citron

3 tsk vitvinsvinäger

250 g salladsmix

6 msk rostade pumpakärnor

4 msk balsamvinäger

Gör så här:

  1. Skala pumpan, kärna ur och skär i kuber. Salta och peppra.
  2. Fräs i 6 msk olivolja i stekpanna i 5 minuter. Tillsätt smöret och fräs vidare i 4 minuter tills pumpan får en karamelliserad yta. Låt rinna av på papper.
  3. Blanda jungfru­olivolja med citronsaft, valnötsolja och vitvinsvinäger, salta och peppra. Ringla över salladen.
  4. Toppa med pumpakuberna och pumpafrön och rör om försiktigt. Droppa över balsamvinäger.
Rostad pumpasallad.
Rostad pumpasallad.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons