Rostad pumpasallad
30 sep, 2015
AvRedaktionen
Utsökt och matig sallad med rostad pumpa, salladsmix och pumpakärnor. Avsluta med att droppa över lite balsamvinäger. Perfekt till halloween!
Annons
6 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
1 butternutpumpa (cirka 1 1/4 kg)
salt och peppar
6 msk olivolja
75 g smör
25 ml jungfruolivolja
25 ml valnötsolja
2 tsk pressad citron
3 tsk vitvinsvinäger
250 g salladsmix
6 msk rostade pumpakärnor
4 msk balsamvinäger
Gör så här:
- Skala pumpan, kärna ur och skär i kuber. Salta och peppra.
- Fräs i 6 msk olivolja i stekpanna i 5 minuter. Tillsätt smöret och fräs vidare i 4 minuter tills pumpan får en karamelliserad yta. Låt rinna av på papper.
- Blanda jungfruolivolja med citronsaft, valnötsolja och vitvinsvinäger, salta och peppra. Ringla över salladen.
- Toppa med pumpakuberna och pumpafrön och rör om försiktigt. Droppa över balsamvinäger.
Annons