Rostad rödbetssallad med apelsin och getost
6 personer
Tid: 1 timme
Du behöver:
8–12 späda rödbetor
1/2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor (skivade)
1/2 dl balsamvinäger
200 g blandad sallad (t ex rucola, babyspenat och vattenkrasse)
3 mellanstora apelsiner (skalade och skurna i klyftor)
75 g valnötter (rostade)
250 g krämig getost
Gör så här:
Skala rödbetorna, skär dem i kvartar och blanda tillsammans med olivolja, vitlök och balsamvinäger. Krydda och ugnsrosta sedan med grillvärme tills de mjuknat och är gyllenbruna. Låt dem svalna. Slunga salladen med valfri dressing tillsammans med apelsinklyftor och valnötter. Lägg upp på ett salladsfat tillsammans med de varma rödbetorna på toppen. Det blir godare och smakerna kommer fram mer om rödbetorna fortfarande är varma. Smula över getosten och ringla över det sista av dressingen och servera direkt.