Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rostad rödbetssallad med apelsin och getost

19 jun, 2017
AvRedaktionen
Rostad rödbetssallad med apelsin och getost.
Vacker sallad med rödbetor, apelsin och getost. Glöm inte att följa ordningen i receptet, annars färgas allting rött av rödbetorna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 1 timme

Du behöver:

8–12 späda rödbetor

1/2 dl olivolja

3 vitlöksklyftor (skivade)

1/2 dl balsamvinäger

200 g blandad sallad (t ex rucola, babyspenat och vattenkrasse)

3 mellanstora apelsiner (skalade och skurna i klyftor)

75 g valnötter (rostade)

250 g krämig getost

Gör så här:

Skala rödbetorna, skär dem i kvartar och blanda tillsammans med olivolja, vitlök och balsamvinäger. Krydda och ugnsrosta sedan med grillvärme tills de mjuknat och är gyllenbruna. Låt dem svalna. Slunga salladen med valfri dressing tillsammans med apelsinklyftor och valnötter. Lägg upp på ett salladsfat tillsammans med de varma rödbetorna på toppen. Det blir godare och smakerna kommer fram mer om rödbetorna fortfarande är varma. Smula över getosten och ringla över det sista av dressingen och servera direkt.

Rostad rödbetssallad med apelsin och getost.
Rostad rödbetssallad med apelsin och getost.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons