Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rostad sötpotatissallad med tropiska frukter & koriander

15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

45 minuter

En himmelsk sallad med fruktiga smaker.

600 g sötpotatis (skalad och i kuber)

1 msk olivolja

flingsalt och svartpeppar

1 finhackad röd chili

1 rödlök

1 färsk ananas (i kuber)

1 mango (i kuber)

2 blodgrape (i filéer)

250 g bladspenat

saft och rivet skal av 1 lime

1/2 dl finhackad koriander

Lägg sötpotatisen en ugnsfast form, ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen i 200°, i cirka 15 minuter beroende på kubernas storlek, tills de är mjuka. Ställ undan att svalna lite. Finhacka chili och skär rödlök i båtar. Vänd ner frukt, rödlök, chili, sköljd bladspenat och potatis i en skål. Blanda i limesaften, limeskal, salt, peppar och färsk koriander.

Annons