Rostad sötpotatissallad med tropiska frukter & koriander
15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
Annons
4–6 personer
45 minuter
En himmelsk sallad med fruktiga smaker.
600 g sötpotatis (skalad och i kuber)
1 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
1 finhackad röd chili
1 rödlök
1 färsk ananas (i kuber)
1 mango (i kuber)
2 blodgrape (i filéer)
250 g bladspenat
saft och rivet skal av 1 lime
1/2 dl finhackad koriander
Lägg sötpotatisen en ugnsfast form, ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen i 200°, i cirka 15 minuter beroende på kubernas storlek, tills de är mjuka. Ställ undan att svalna lite. Finhacka chili och skär rödlök i båtar. Vänd ner frukt, rödlök, chili, sköljd bladspenat och potatis i en skål. Blanda i limesaften, limeskal, salt, peppar och färsk koriander.
Annons