Rostade mandlar med chokladöverdrag och lakritspulver
Du behöver:
– 1,5 dl mandlar
– 100 g mörk choklad, minst 70% kakaohalt
– 1/2 dl lakrits pulver, t ex från Haupt Lakrits
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader och lägg mandlarna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mandlarna i cirka 10 minuter tills de får en gyllene färg. Smält chokladen i ett vattenbad. Häll hälften av mandlarna i chokladen och fiska upp en och en med hjälp av en gaffel. Låt chokladen rinna av innan du lägger mandeln på ett bakplåtspapper. Gör samma sak med resten av mandlarna. Låt mandlarna stelna i kylen i ungefär 15 minuter. Upprepa chokladdoppet och låt mandlarna svalna i ungefär 5 minuter. Strö lakritspulvret över mandlarna och använd en osthyvel eller liknande för att lossa mandlarna från bakplåtspappret. Skaka mandlarna i lakritspulvret tills alla är täckta. Förvara svalt.
Läs också: Nutellasufflé på två ingredienser