Rostade minipotatisar med örtsalt
08 dec, 2017
AvRedaktionen
Doppa potatisarna snabbt i ett smakrikt örtsalt. Lägg dem i en skål och servera med cocktailpinnar så gästerna kan doppa dem i örtsaltet utan att bli kladdiga om fingrarna.
Annons
12 personer
Tid: 1 timme och 15 minuter
Du behöver:
500 g små färskpotatisar
2 msk olivolja
2 msk krossade rödpepparkorn
2 msk av vardera: timjan, persilja och gräslök (hackat)
40 g havssalt
cocktailpinnar
Gör så här:
- Lägg potatisen på plåt, ringla över olivolja och rosta i ugnen på 200° i cirka 1 timme eller tills de blivit gyllenbruna. Vänd dem några gånger under tiden så att de tillagas jämnt.
- Mixa pepparkorn, örter och havssalt och lägg i en skål.
- Lägg potatisen i en skål och servera med cocktailpinnar så gästerna kan doppa dem i örtsaltet utan att bli kladdiga om fingrarna.
Av: Joanna Farrow
Foto: Maja Smend
Annons