Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rostade minipotatisar med örtsalt

08 dec, 2017
AvRedaktionen
Rostade minipotatisar med örtsalt.
Doppa potatisarna snabbt i ett smakrikt örtsalt. Lägg dem i en skål och servera med cocktailpinnar så gästerna kan doppa dem i örtsaltet utan att bli kladdiga om fingrarna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 personer

Tid: 1 timme och 15 minuter

Du behöver:

500 g små färskpotatisar

2 msk olivolja

2 msk krossade rödpepparkorn

2 msk av vardera: timjan, persilja och gräslök (hackat)

40 g havssalt

cocktailpinnar

Gör så här:

  1. Lägg potatisen på plåt, ringla över olivolja och rosta i ugnen på 200° i cirka 1 timme eller tills de blivit gyllenbruna. Vänd dem några gånger under tiden så att de tillagas jämnt.
  2. Mixa pepparkorn, örter och havssalt och lägg i en skål.
  3. Lägg potatisen i en skål och servera med cocktailpinnar så gästerna kan doppa dem i örtsaltet utan att bli kladdiga om fingrarna.
Rostade minipotatisar med örtsalt.
Rostade minipotatisar med örtsalt.

Av: Joanna Farrow 
Foto: Maja Smend

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons