Rostade nötter med salt, persilja och vitlök
10 feb, 2018
AvRedaktionen
När energin börjar tryta efter en heldag ute i det krispiga vintervädret är det perfekt att ha en påse med rostade nötter att plocka fram. Även gott till en varm drink när man kommer inomhus!
Annons
Tid: 25 minuter
Ingredienser:
1 äggvita
1 msk farinsocker
2 tsk salt
1 msk bladpersilja
1 tsk vitlökspulver
300 g blandade nötter (t ex cashew, macadamia, valnötter)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°.
- Vispa äggvitan fluffig.
- Blanda samman socker, salt, finhackad persilja och vitlökspulver i en skål och lägg i nötterna.
- Häll ner allt i det uppvispade ägget och blanda väl.
- Bred ut på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Ugnsrosta sedan i cirka 15 minuter, de ska få gyllene färg men inte bli brända.
- Låt svalna helt på plåten.
Av: Linnéa Seidel
Foto: Katja K
Annons