Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rostade nötter med salt, persilja och vitlök

10 feb, 2018
AvRedaktionen
Rostade nötter med salt, persilja och vitlök.
När energin börjar tryta efter en heldag ute i det krispiga vintervädret är det perfekt att ha en påse med rostade nötter att plocka fram. Även gott till en varm drink när man kommer inomhus!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 25 minuter

Ingredienser:

1 äggvita

1 msk farinsocker

2 tsk salt

1 msk bladpersilja

1 tsk vitlökspulver

300 g blandade nötter (t ex cashew, macadamia, valnötter)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Vispa äggvitan fluffig.
  3. Blanda samman socker, salt, finhackad persilja och vitlökspulver i en skål och lägg i nötterna.
  4. Häll ner allt i det uppvispade ägget och blanda väl.
  5. Bred ut på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  6. Ugnsrosta sedan i cirka 15 minuter, de ska få gyllene färg men inte bli brända.
  7. Låt svalna helt på plåten.
Rostade nötter med salt, persilja och vitlök.
Rostade nötter med salt, persilja och vitlök.

Av: Linnéa Seidel
Foto: Katja K

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons