Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rostade rotsaker med rå rödbetsröra

03 jul, 2011
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Recept David Frenkiel & Luise Vindahl.

 

Rostade rotsaker med rå rödbetsröra

4 personer

Tid: 1 timme

 

I den här rätten är rotsakerna serverade som en krämig röra, ugnsbakade och råa. De är helt enkelt väldigt flexibla!

 

rödbetsröra:

5 medelstora råa rödbetor

2 mogna avokado

2 1/2 dl cashewnötter,

blötlagda i ca 1 timme

1 liten rödlök

1 liten ekologisk citron, juice och skal

2 msk dijonsenap

2 msk kapris

1 tsk färsk timjan

havssalt och svartpeppar (efter smak)

 

ugnsrostade grönsaker:

2 kg blandade rotsaker,

ex sötpotatis, jordärtskockor

jungfruolivolja

salt och peppar

 

till servering:

Annons

färska örter, morot, rädisa och rucola

 

Skala, skölj och riv rödbetorna. Häll i en matberedare tillsammans med alla de övriga ingredienserna och kör tills det blir en jämn röra. Smaka av och tillsätt mer senap, citron, salt eller peppar om det behövs. Röran klarar sig i en burk i kylskåpet i 5–6 dagar.

Sätt ugnen på 200°. Skrubba rotsakerna noga, men behåll skalet på. Skär dem i bitar, lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Krydda med olivolja, salt och svartpeppar. Baka i ugnen i cirka 45 minuter och rör om då och då. Servera med tunna skivor av rå morot och rädisa, rucolablad, färska örter och rödbetsröran. Ringla över lite extra olivolja innan servering.

Annons