Rostade vitlöksbröd med miniomeletter
4 personer
Tid: 35 minuter
Ingredienser:
4 skivor grovt formbröd
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
2 ägg
1 dl riven parmesanost (färsk), spara lite till serveringen
salt och peppar
smör
50 g babyspenat
2 salladslökar
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
flingsalt och grovmalen svartpeppar
1 nypa socker
1 gul paprika
8–10 körsbärstomater
Gör så här:
Stansa ut fyra runda skivor ur formbröden med hjälp av ett dricksglas. Dela vitlöksklyftan och gnid i brödskivorna på bägge sidor. Bred på smör på ovansidan och rosta i ugnen tills brödet fått fin gyllene färg.
Knäck äggen i en skål och vispa ihop med riven parmesanost, salt och peppar. Värm en plättlagg med smör och häll i äggblandningen, så mycket det går utan att det rinner över. Stek miniomeletterna gyllene på bägge sidor.
Blanda spenaten med finhackad salladslök, olivolja och vinäger. Strö över några nypor flingsalt och lite svartpeppar och blanda runt. Lägg spenatsallad på varje brödskiva, en miniomelett, några halverade körsbärstomater och ett par skivor paprika.
Avsluta med att strö över lite grovriven parmesanost.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Philips