Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rostade vitlöksbröd med miniomeletter

25 jun, 2017
AvRedaktionen
Rostade vitlöksbröd med miniomeletter.
Stansa ut runda skivor ur formbröd med hjälp av ett dricksglas. Miniomeletterna görs enklast i en plättlagg eller i en liten stekpanna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 35 minuter

Ingredienser:

4 skivor grovt formbröd

1 vitlöksklyfta

2 msk smör

2 ägg

1 dl riven parmesanost (färsk), spara lite till serveringen

salt och peppar

smör

50 g babyspenat

2 salladslökar

3 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

flingsalt och grovmalen svartpeppar

1 nypa socker

1 gul paprika

8–10 körsbärstomater

 Gör så här:

Stansa ut fyra runda skivor ur formbröden med hjälp av ett dricksglas. Dela vitlöksklyftan och gnid i brödskivorna på bägge sidor. Bred på smör på ovansidan och rosta i ugnen tills brödet fått fin gyllene färg.

Knäck äggen i en skål och vispa ihop med riven parmesanost, salt och peppar. Värm en plättlagg med smör och häll i äggblandningen, så mycket det går utan att det rinner över. Stek miniomeletterna gyllene på bägge sidor.

Blanda spenaten med finhackad salladslök, olivolja och vinäger. Strö över några nypor flingsalt och lite svartpeppar och blanda runt. Lägg spenatsallad på varje brödskiva, en miniomelett, några halverade körsbärstomater och ett par skivor paprika.

Avsluta med att strö över lite grovriven parmesanost.

Rostade vitlöksbröd med miniomeletter.
Rostade vitlöksbröd med miniomeletter.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Philips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons