Rostat surdegsbröd med edamamebönor och fetaost
13 maj, 2017
AvRedaktionen
Rostat surdegsbröd med en röra på edamamebönor och fetaost. Riktigt gott till förminglet eller som ett härligt inslag på buffén!
Annons
2 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
350 g edamamebönor i skal
100 g fetaost
2 msk myntablad (hackade)
svartpeppar från kvarn
1 msk jungfruolivolja
50 g blandade salladsblad
10 körsbärstomater (halverade)
1 tsk citronjuice
4 små surdegsbrödskivor
Gör så här:
Koka upp vatten i en liten kastrull. Tillsätt bönskidorna och koka i 4 minuter. Häll av i durkslag och skölj tills bönorna kallnat. Tryck ut bönorna i en skål. Smula över fetaosten och strö över myntan. Krydda med nymalen svartpeppar och ringla över 2 tsk olivolja. Rör om.
Vänd runt tomater och sallad tillsammans med resterande olivolja och citronjuice. Rosta brödet i brödrosten, skeda upp röran på brödet och servera med salladen.
Av: Cassie Best
Foto: Lis Parsons
Annons