Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rostat surdegsbröd med edamamebönor och fetaost

13 maj, 2017
AvRedaktionen
Rostat surdegsbröd med edamamebönor och fetaost.
Rostat surdegsbröd med en röra på edamamebönor och fetaost. Riktigt gott till förminglet eller som ett härligt inslag på buffén!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

350 g edamamebönor i skal

100 g fetaost

2 msk myntablad (hackade)

svartpeppar från kvarn

1 msk jungfruolivolja

50 g blandade salladsblad

10 körsbärstomater (halverade)

1 tsk citronjuice

4 små surdegsbrödskivor

Gör så här:

Koka upp vatten i en liten kastrull. Tillsätt bönskidorna och koka i 4 minuter. Häll av i durkslag och skölj tills bönorna kallnat. Tryck ut bönorna i en skål. Smula över fetaosten och strö över myntan. Krydda med nymalen svartpeppar och ringla över 2 tsk olivolja. Rör om.

Vänd runt tomater och sallad tillsammans med resterande olivolja och citronjuice. Rosta brödet i brödrosten, skeda upp röran på brödet och servera med salladen.

Rostat surdegsbröd med edamamebönor och fetaost.
Rostat surdegsbröd med edamamebönor och fetaost.

Av: Cassie Best
Foto: Lis Parsons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons