Rostbiff med rucola, Västerbottensost och balsamicoglaze
19 apr, 2022
AvRedaktionen ELLE
Rostbiff som serveras med rucola, Västerbottenost och balsamicoglaze är en lätt och mättande rätt med många spännande smaker.
Annons
Rostbiff med rucola, Västerbottensost och balsamicoglaze
Med smakrik Västerbottensost och krämig balsamico lyfter rostbiffen till nya smaker.
12 bufféportioner
Du behöver:
1 rostbiff, ca 1 kg
4 msk farinsocker
1 ½ msk salt
25 g smör
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
6 rosmarinkvistar
Sallad:
300 g rucola
200 g Västerbottensost
1 dl balsamicoglaze
Gör så här:
- Börja med rostbiffen. Putsa köttet. Rör ihop farinsocker och salt och gnid in i köttet. Smält smör i en stekpanna och bryn köttet på alla sidor i cirka 3–5 minuter. Rör ihop olivolja, pressad vitlök och repad rosmarin, häll i plastpåsar och lägg i köttet. Massera in marinaden och låt köttet ligga i kylen över natten.
- Sätt ugnen på 175°. Lägg steken i en ugnsfast form. Stek köttet i ugnen tills temperaturen når 55° för röd, 60° för rosa eller 65° för genomstekt. Ta ut och låt vila under en bit smörpapper 20 minuter, skär det sedan i skivor.
- Skölj och torka rucolan och servera den på ett fat. Lägg köttskivorna ovanpå. Riv över Västerbottensost och avsluta med balsamicoglaze.
Recept och foto: Skovdal Nordic
Annons