Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rostbiff med rucola, Västerbottensost och balsamicoglaze

19 apr, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på rostbiff med rucola, Västerbottenost och balsamicoglaze
Rostbiff som serveras med rucola, Västerbottenost och balsamicoglaze är en lätt och mättande rätt med många spännande smaker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Rostbiff med rucola, Västerbottensost och balsamicoglaze

Med smakrik Västerbottensost och krämig balsamico lyfter rostbiffen till nya smaker.

Imponera på gästerna med rostbiff med rucola, Västerbottenost och balsamicoglaze

12 bufféportioner

Du behöver:

1 rostbiff, ca 1 kg
4 msk farinsocker
1 ½ msk salt
25 g smör
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
6 rosmarinkvistar

Sallad:

300 g rucola
200 g Västerbottensost
1 dl balsamicoglaze

Gör så här:

  1. Börja med rostbiffen. Putsa köttet. Rör ihop farinsocker och salt och gnid in i köttet. Smält smör i en stekpanna och bryn köttet på alla sidor i cirka 3–5 minuter. Rör ihop olivolja, pressad vitlök och repad rosmarin, häll i plastpåsar och lägg i köttet. Massera in marinaden och låt köttet ligga i kylen över natten.
  2. Sätt ugnen på 175°. Lägg steken i en ugnsfast form. Stek köttet i ugnen tills temperaturen når 55° för röd, 60° för rosa eller 65° för genomstekt. Ta ut och låt vila under en bit smörpapper 20 minuter, skär det sedan i skivor.
  3. Skölj och torka rucolan och servera den på ett fat. Lägg köttskivorna ovanpå. Riv över Västerbottensost och avsluta med balsamicoglaze.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Annons