Rostbiff-wraps med picklade morötter och parmesanmajonnäs
2 personer/4 wraps
Ingredienser:
4 tunnbröd
240 g rostbiff
2 dl kokta farrogryn/matvete
1 tärnad avokado
1 tärnad tomat
2 dl majonnäs
1 dl riven parmesan
zest från en halv citron
Picklade morötter:
1 stor morot
½ dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
lagerblad
kummin
Topping:
romansallad
smörgåskrasse
ruccola
Gör så här:
Blanda majonnäsen med riven parmesan och zest från en halv citron.
Skär moroten tunt på en mandolin (akta fingrarna!). Pickla morotsskivorna så här: Häll ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg i några lagerblad och lite hel kummin. Koka tills sockret lösts upp. Slå sedan lagen över morötterna och låt svalna.
Lägg ut tunnbröden. Lägg på några salladsblad och fyll på med majonnäsröran och skivad rostbiff. Fyll på med morötter, tomat och avokado.
Toppa med lite krasse och ruccola. Rulla ihop till en wrap.
Recept: Pom & Flora