Rostbiffssallad med rödbetor och sparris
10 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Rödbetor, sparris och pepparrot – en trio som gör sig utmärkt i en sallad med saftig rostbiff. Den här blir garanterat sommarens stora hit!
Annons
2 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
250 g rostas (den mindre delen av rostbiffen)
salt och peppar
6 gröna sparrisar (ansade)
50 g rucola
4 rödbetor (kokta och klyftade)
Dressing:
1 msk färsk pepparrot på tub
2 msk crème fraiche
1/2 ekologisk citron (saft och rivet skal)
Gör så här:
Värm en teflonstekpanna och krydda köttet väl. Bryn i 3–4 minuter på varje sida (lite längre om köttet är tjockt) och låt vila i 10 minuter. Skär upp i tunna bitar. Koka eller grilla sparrisen. Rör ihop pepparrot, crème fraiche och 2 msk citronsaft, salta och peppra. Fördela rostbiff, sparris, rucola och rödbetor på tallrikar, skeda över dressingen. Strö över rivet citronskal.
Av: Jennifer Joyce
Foto: Gareth Morgans
Annons