Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rostbiffssallad med rödbetor och sparris

10 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Rödbetor, sparris och pepparrot – en trio som gör sig utmärkt i en sallad med saftig rostbiff. Den här blir garanterat sommarens stora hit!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostbiffssallad medrödbetor och sparris.
Rostbiffssallad medrödbetor och sparris.

2 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

250 g rostas (den mindre delen av rostbiffen)

salt och peppar

6 gröna sparrisar (ansade)

50 g rucola

4 rödbetor (kokta och klyftade)

Dressing:

1 msk färsk pepparrot på tub

2 msk crème fraiche

1/2 ekologisk citron (saft och rivet skal)

Gör så här:

Värm en teflonstekpanna och krydda köttet väl. Bryn i 3–4 minuter på varje sida (lite längre om köttet är tjockt) och låt vila i 10 minuter. Skär upp i tunna bitar. Koka eller grilla sparrisen. Rör ihop pepparrot, crème fraiche och 2 msk citronsaft, salta och peppra. Fördela rostbiff, sparris, rucola och rödbetor på tallrikar, skeda över dressingen. Strö över rivet citronskal.

Av: Jennifer Joyce
Foto: Gareth Morgans

Annons