Rösti med lax och mynta-aioli
08 jan, 2018
AvRedaktionen
Testa att göra egen aioli och smaksätt den med mynta. Servera till frasig rösti, kryddig lax och vattenkrasse. Snabbt, gott och enkelt!
Annons
2 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
1 potatis (riven)
1 liten rödlök (riven)
1 msk mjöl
salt och svartpeppar
olivolja
1 stor laxfilé
1 tsk dijonsenap
vattenkrasse eller färsk spenat (till servering)
Aioli:
1 äggula (rumstempererad)
1/2 vitlöksklyfta (finhackad)
1 tsk dijonsenap
salt
1 dl neutral olja
1/2 citron (saften)
1 näve mynta (hackad)
Gör så här:
- Blanda aiolin: Vispa äggula, vitlök, senap och salt. Vispa i oljan, lite i taget i en fin stråle tills såsen tjocknar. Tillsätt citronsaft och mynta.
- Pressa vätskan ur den rivna potatisen, blanda potatis, lök och mjöl. Salta, peppra och forma till 2 plättar. Stek dem frasiga i lite olja,
5 minuter på varje sida. Håll varmt.
- Pensla senapen över laxen. Salta och peppra och grilla den i cirka 5 minuter. Skär i bitar och servera med rösti, vattenkrasse och aioli.
Av: Jennifer Joyce
Foto: Phillip Webb
Annons