Rösti med rom och kantareller
09 jul, 2024
AvEva Boström
En god rösti går att toppa med vad som helst – här väljer vi rom, kantareller och crème fraiche.
Annons
Rösti med rom och kantareller
Rösti är en härlig potatisrätt som kan serveras som förrätt eller lättare middagsrätt.
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 kg mjölig potatis
1 gul lök
1 ½ tsk salt
2 krm vitpeppar
3 msk smör
Topping:
200 g kantareller
2 msk smör
½ tsk salt
2 krm peppar
2 dl crème fraiche el smetana
75 g röd caviarmix el löjrom
3 msk hackad persilja
3 msk hackad rödlök
Gör så här:
- Skala och riv potatis och lök grovt. Pressa ur vattnet ordentligt, salta och peppra.
- Smält smöret på medelvärme i en stekpanna. Tag ca 1 ½ dl riv och lägg det i en hög i stekpannan. Platta till och vänd när den fått fin färg på undersidan. Det ska bli 8–12 stycken. Stek i omgångar och håll varmt under folie.
- Topping: Stek kantarellerna i smör, salta och peppra.
- Lägg upp röstin på tallrikar och toppa med crème fraiche, stekta kantareller och romkorn. Strö över persilja och rödlök.
Foto: Lisa Björner
Annons