Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rösti med rom och kantareller

09 jul, 2024
AvEva Boström
Recept på rösti med rom och kantareller
Lisa Björner
En god rösti går att toppa med vad som helst – här väljer vi rom, kantareller och crème fraiche.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krispig risvåffla på tre olika sättBrand logo
Krispig risvåffla på tre olika sätt

Rösti med rom och kantareller

Rösti är en härlig potatisrätt som kan serveras som förrätt eller lättare middagsrätt.

Starta middagen med rösti toppad med rom och kantareller
Lisa Björner
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 kg mjölig potatis
1 gul lök
1 ½ tsk salt
2 krm vitpeppar
3 msk smör

Topping:

200 g kantareller
2 msk smör
½ tsk salt
2 krm peppar
2 dl crème fraiche el smetana
75 g röd caviarmix el löjrom
3 msk hackad persilja
3 msk hackad rödlök

Gör så här:

  1. Skala och riv potatis och lök grovt. Pressa ur vattnet ordentligt, salta och peppra.
  2. Smält smöret på medelvärme i en stekpanna. Tag ca 1 ½ dl riv och lägg det i en hög i stekpannan. Platta till och vänd när den fått fin färg på undersidan. Det ska bli 8–12 stycken. Stek i omgångar och håll varmt under folie.
  3. Topping: Stek kantarellerna i smör, salta och peppra.
  4. Lägg upp röstin på tallrikar och toppa med crème fraiche, stekta kantareller och romkorn. Strö över persilja och rödlök.

Foto: Lisa Björner

Annons