Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rotfrukts-fries med chiliaioli

11 jul, 2012
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Rotfrukts-fries med chiliaioli

6–8 strutar

Tid: 35 minuter

 

Rostade rotsaker blir lika överraskande gott och vackert varje gång. Servera med aioli med lite hetta.

 

2 morötter

1 stor palsternacka

1 stor sötpotatis

2 stora rödbetor (tunt skivade

med en mandolin)

olja till fritering

2 bakplåtspapper till strutarna

 

chiliaioli:

1 burk naturell aioli

1/2 tsk rökt paprikapulver

1 tsk sweet chili-sås

1/2 röd chili (urkärnad

och finhackad)

 

Sätt ugnen på 200°. Skala alla rotfrukter, förutom rödbetan, och dela i smala stänger, cirka 5–6 cm långa. Droppa över lite olivolja och lägg på en plåt. Rosta i ugnen cirka 10 minuter eller tills de fått färg. Sänk värmen till 150° och låt de mjukna i några minuter till.

Skiva under tiden rödbetorna med mandolin. Värm oljan precis som i föregående recept och fritera snabbt cirka 4 skivor i taget till krispiga chips. Lägg ut på papper och låt rinna av. Gör små strutar av bakplåtspapper eller annat fint papper och fyll med blandade rotruktsfries. Servera med chiliaiolin.

av Victoria Nordström

foto Lennart Weibull

Annons