Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rotfruktschips med chiliräkor och fetaost

05 aug, 2017
AvRedaktionen
Rotfruktschips med chiliräkor och fetaost.
De något söta rotfruktschipsen passar utmärkt tillsammans med de heta räkorna. Färdiga rotfruktschips hittar du i de flesta mataffärer och delikatessaffärer.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

1 påse rotfruktschips

100 g skalade räkor

2 msk sweetchilisås

2 msk rapsolja

1 krm cayennepeppar

några stänk tabasco

2–4 tsk hackad färsk koriander

150 g fetaost

chilisalt

ärtskott (till dekoration)

Gör så här:

Rör ihop räkor, sweetchilisås, rapsolja och cayennepeppar. Smaka av med tabasco, det ska vara lite hetta! Blanda därefter ner den hackade koriandern. Räkorna blir hetare av att dra ett tag i röran. Skär fetaosten i fina tärningar. Strö över lite chilisalt. Servera på rotfruktschips.

Chiliräkor.
Chiliräkor.
Rotfruktschips med chiliräkor och fetaost.
Rotfruktschips med chiliräkor och fetaost.
Annons

Av: Isabelle Olander
Foto: Lena Grenfelt
Recept: Filippa Löf-Ersson
Assistent: Emma Nilsson, Kevin Trandem

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons