Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rotfruktspannkakor med salt kolasås

02 nov, 2017
AvRedaktionen
Testa att byta ut det vanliga mjölet i pannkakorna mot ett mjöl med rotfrukter. Ett enkelt sätt att få i sig mer grönt! Toppa med salt kolasås och färska bär.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rotfruktspannkakor med salt kolasås.
Rotfruktspannkakor med salt kolasås.

Kungsörnen har lanserat två nya mjöl och en brödmix som innehåller rotfrukter och vita bönor. Ett enkelt sätt att göra både bakningen och matlagningen lite grönare.

Eftersom både rotfrukter och vita bönor binder vatten ger mjölet saftiga, spänstiga degar som gör sig perfekt såväl i rotfruktsbröd som till sötare bakverk.

Testa till exempel detta recept av Agnes Gällhagen från Cashew Kitchen. Lika gott till frukost som till middag.

Rotfruktspannkakor med salt kolasås

18 st små pannkakor

Du behöver:

2,5 dl Kungsörnen vetemjöl med rotfrukter

1/2 msk bakpulver

1 tsk kanel

3/4 tsk stött kardemumma

1/2-3/4 tsk havssalt

Annons

2 dl valfri mjölk

1 dl vatten

kokosolja eller smör till stekning

Ev. rotfruktsboost: 1 dl riven palsternacka, morot eller rödbeta

Salt kolasås:

1/2 dl kokosgrädde

3/4 msk tahini

2 1/2 msk lönnsirap

1 krm havssalt

1 krm äkta vaniljpulver

Topping:

Färska bär, skivat äpple, riven kokos, hackade nötter

Gör så här

Rör samman de torra ingredienserna.

Häll sedan på mjölken och vattnet gradvis under omrörning. Rör om ordentligt tills du har en slät smet utan klumpar.

Om du vill boosta smeten med extra rotfrukter, rör i 1 dl riven palsternacka, morot eller rödbeta. Ställ åt sidan medan du förbereder kolasåsen.

I en tjockbottnad kastrull, värm försiktigt ingredienserna till kolasåsen under omrörning. När det börjar ryka om såsen tar du av den från värmen. Låt svalna något innan servering.

Hetta upp någon matsked kokosolja eller smör i en stekpanna. Klicka ut fyra små pannkakor (ca 2-3 msk smet per pannkaka) och stek gyllene på båda sidor. Upprepa tills smeten är slut.

Servera pannkakorna med salt kolasås, färska bär eller skivat äpple och förslagsvis hackade nötter eller riven kokos.

Rotfruktspannkakor med salt kolasås.
Rotfruktspannkakor med salt kolasås.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons