Pimpad rotfruktssoppa med det lilla extra
06 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Den här roftfruktssoppan har allt! Palsternacka ger en rund, len smak och sojamandlar bidrar med både crunch och sälta. Toppa med rotfruktschips för det lilla extra. Svårslaget!
Annons
Pimpad rotfruktssoppa
Runda, lena smaker med lite crunch på toppen!
4 portioner
Du behöver:
500 g potatis
500 g palsternacka
3 schalottenlökar
1 msk smör till stekning
1 ¼ liter grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
1 msk citronsaft
Salt och svartpeppar
Sojamandlar:
50 g mandlar
2 msk mörk soja
Till servering:
100 g rotfruktschips
1 litet knippe gräslök
Gör så här:
- Skala potatisarna och palsternackorna och skär i mindre bitar. Skala och hacka schalottenlökarna grovt. Stek potatis, palsternacka och lök i smör på medelvärme i en stor kastrull, i ca 5 minuter.
- Tillsätt buljong och låt soppan koka upp. Sänk till medelvärme och låt småkoka i 20–25 minuter, tills grönsakerna är helt mjuka.
- Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen. Tillsätt grädde och värm upp. Smaka av soppan med citronsaft, salt och peppar.
- Rosta mandlarna lätt i en torr stekpanna, tills de får lite färg. Tillsätt soja och låt den koka in helt. Ta mandlarna från pannan och låt svalna innan de hackas grovt.
- Fördela soppa i djupa tallrikar, toppa med hackade sojamandlar, rotfruktschips och hackad gräslök.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft
Annons